Keresed a stílusod? A RETRO

2020.05.07

Sokan vagyunk úgy az öltözködésben, hogy megvesszük bármit ami megtetszik - válogatás nélkül. Ennek az egyik oka lehet, ha még nem kiforrott a stílusunk.

Arra gondoltam, hogy készítek egy sorozatot, amelyikben az öltözködési stílusokat néznénk át. Persze mindenkinek a saját - egyedi! - stílusát kell megtalálnia, de sokkal könnyebb úgy, ha látunk magunk körül mintákat, példákat. Nem kell magad beskatulyázni abban az esetben sem, ha valamelyik stílus megtetszik - alakítsd saját magadhoz! 

A sorozat harmadik részében a RETRO stílusról fogok írni

A RETRO stílus nem összekeverendő a VINTAGE stílussal. Erről olvashatsz a sorozat előző cikkében. A retro stílus az 1975-99-ig tartó időszakot öleli fel míg a vintage az 1920-75-ig tart. A retro stílus sokkal szabadabb, merészebb, vadabb amíg a vintage egy kifinomult, nőies, légies és sikkes irányzat. Fontos különbség, tessék megjegyezni! 


A RETRO stílus aladarabjai: 

1. FARMERNADRÁG

A farmernadrág természetesen itt is alapdarab. Fazon tekintetében a répa fazonú - magas derekú, bővebb szárú, de bokánál szűk fazon az elsődleges. Ezt követi a '70-es évek legnagyobb favoritja a trapéznadrág. A rövidnadrágot is nyugodtan beépíthetjük ebbe a stílusba

2. EGYÉB NADRÁGOK

A farmeron kívül a bársonynadrág is alapdarab lehet ebben a stílusban. Rövid, hosszú, bőszárú, trapéz, répa. A mintás nadrágok is szuperek: főleg a csíkok és a nagy minták jellemzőek, mint hold, nap, gyümölcsök, stb. Itt említeném meg a kertésznadrágot is mint jellemző darabot. Ez is lehet akár farmerből, akár más strapabíró anyagból. 

3. PÓLÓK

Emlékszel édesapád ezeréves pólóira, amit már csak piszkolós munkákhoz vett fel? No, azok itt tökéletesek! Hatalmas nyomott mintás pólók, akár élénk alapszínekkel is! 

4.  INGEK

Oversize fazonú, tehát bő szabású ingek betűrve nadrágba vagy akár megkötve derékban. Itt is jöhetnek a minták, főleg az absztrakt, színes minták és a kockák, csíkok! 

5. CIPŐK

A sportosabb szetteknél a tornacipő vagy a régi típusú sportcipők a legjobb választás. Ezen kívül beépíthető a ruhatárba a nőiesebb szettekhez egy-egy oxford típusú, megkötős cipellő is.