Keresed a stílusod? A VINTAGE

2020.05.07

Sokan vagyunk úgy az öltözködésben, hogy megveszünk bármit ami megtetszik - válogatás nélkül. Ennek az egyik oka lehet, ha még nem kiforrott a stílusunk.

Arra gondoltam, hogy készítek egy sorozatot, amelyikben az öltözködési stílusokat néznénk át. Persze mindenkinek a saját - egyedi! - stílusát kell megtalálnia, de sokkal könnyebb úgy, ha látunk magunk körül mintákat, példákat. Nem kell magad beskatulyázni abban az esetben sem, ha valamelyik stílus megtetszik - alakítsd saját magadhoz! 

A sorozat második részében a VINTAGE stílusról írnék

Ebben a stílusirányzatban lényegében összeadódik minden, ami a '20-as évektől egészen a '80-as évekig jellemezte a NŐIES nő ruhatárát. (nem keverendő a retro stílussal. Annál sokkal kifinomultabb, nőiesebb, lágyabb, nemesebb. Egy külön cikkben olvashatsz a RETRO stílusról is)

A flipper ruháktól kezdve a pinup ruháig és a retro fürdőruháktól kezdve az indie ruháig sok minden megtalálható ebben az irányzatban. Ez az egyik trend, amely legyőzte az idő próbáját.Az 1920-as és 1980-as évek között valóban sok olyan divatdarabot hoztak létre, amelyek trendi és időtlennek tűnnek. 

A vintage stílusnak szinte kötelező tartozéka a tökéletesen beállított frizura és a vörös rúzs!

Alapvető identitásának tekinthetjük a romantikát. Ez jelenthet akár mintát, mint virágminta vagy anyaghasználatot, mint csipke, áttört, légies anyagok.  

Jellemzőek a nőies szabásvonalak: derékhangsúly, V-kivágás vagy szív dekoltázs. Alapvető ruhadarabja a szoknya - ceruza vagy A-vonalú és az ingek, rövid kardigánok. A nadrágok gyakran bőre szabottak. 

Kiegészítőként megjelenhetnek 

  • a kesztyűk 
  • különböző kalapok vagy esetleg a svájci sapka
  • vékony övek a derékon
  • kendők akár a hajban vagy táskára, nyakba kötve
  • és persze a piros rúzs